У Львові 13 січня в тестовому режимі почав працювати електронний квиток, який діє для всіх видів громадського транспорту, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Водночас за проїзд ще можна розрахуватися готівкою. Вартість поїздки не змінилася: вона коштує 10 гривень. Але така ціна для оплати готівкою збережеться лише на першому етапі запровадження квитка, потім вона зросте до 15 гривень.

На другому етапі запровадження електронного квитка така ціна залишиться лише для тих, хто користується е-квитком. Крім того, такі пасажири зможуть протягом 40 хвилин зробити безкоштовну пересадку на інший вид транспорту. На цьому етапі оплачувати проїзд можна буде такими способами: у мобільному застосуноку, банківською карткою, загальною або персоналізованою карткою «ЛеоКарт».

Пасажири зможуть користуватися транспортними картками паралельно з пільговими посвідченнями, які дають право на проїзд. Припинити використання посвідчень і замінити їх на транспортні картки в міськраді планують із березня 2022 року.

Повністю перейти на безготівкову форму оплати у Львові хочуть наприкінці першого або на початку другого кварталу 2022 року.


У червні 2021 року Кабмін схвалив законопроєкт про введення електронних квитків у громадському транспорті України.

Єдиний е-квиток на транспорт уже запрацював у Маріуполі в тестовому режимі.

Проєкт Міністерства інфраструктури SmartTicket стартував 22 вересня 2020 року. Він почався із запуску єдиного е-квитка для подорожей потягами «Укрзалізниці» та міського транспорту в Києві. У грудні 2020 року до сервісу приєдналась авіакомпанія SkyUp Airlines, а в березні 2021 року долучився автобусний перевізник Gunsel Lines.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Wikimedia Commons