Дерева поблизу села Проліски, що на Бориспільській трасі, вирубали незаконно, повідомляє Державна екологічна інспекція.

За даними інспекції, підприємство ТОВ «Подол-Експо» (має одного засновника з «Новою поштою») планувало будівництво на двох ділянках загальною площею майже 20 гектарів. При цьому вирубало дерева, порушивши вимоги Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах.

Збитки екологи оцінили в 865 945 гривень. Цю суму підприємство сплатило в повному обсязі.

Крім того, як уточнили в екоінспекції, до адміністративної відповідальності за статтею 153 КУпАП (знищення або пошкодження зелених насаджень) притягли посадову особу, з неї стягнули штраф. У «Новій пошті» уточнили, що ідеться про керівника компанії «Подол-Експо».

У компанії також додали, що дерева вирубали не на всій ділянці у 20 гектарів, де планували вести будівництво, а приблизно на 3 гектарах. Наразі, за даними компанії, усі роботи з будівництва зупинили.

«Нова пошта» сказала, що після інциденту висадила вже близько 30 гектарів нових насаджень у лісах біля сіл Кийлів, Старе та Вишеньки й планує продовжити озеленення територій.


Про вирубання дерев поблизу села Проліски під Києвом стало відомо в грудні 2021 року. «Нова пошта» тоді повідомила, що вирубала дерева заради будівництва сортувального терміналу.

Водночас у компанії заявили, що мали всі необхідні дозволи на виконання робіт. Крім того, додали, що підписали договір із Державним агентством лісових ресурсів на висадження нових дерев у Бориспільському районі на площі в 15 гектарів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: Володимир Горковенко