Українські туристи не зможуть подорожувати до Німеччини лише з негативним тестом на COVID-19: дозвіл на подорож мають тільки повністю вакциновані  громадяни України, зазначається в списку країн зі спрощеним вʼїздом МВС Німеччини.

Однак уряд Німеччини скасував вимогу, за якою всі туристи повинні були зареєструватися на спеціальному сайті перед прибуттям до країни.

Наразі з негативним COVID-тестом до Німеччини можуть вʼїхати лише громадяни країни, резиденти Євросоюзу або їхні близькі родичі, а також люди, що підпадають під винятки (дипломатичні подорожі).

В’їзд у країну за спрощеними умовами дозволений лише для мешканців Чилі, Гонконгу, Індонезії, Колумбії, Макао, Нової Зеландії, Перу, Саудівської Аравії, Кореї й Тайваню.


З 9 січня 2022-го Україна не належить до списку країн з високим ризиком поширення коронавірусу для Німеччини. Однак для туристів з України не застосовуються правила з «білого списку» країн, громадяни яких можуть подорожувати за наявності негативного тесту на коронавірус.

Україна перебувала в списку країн «підвищеного ризику» для Німеччини із жовтня 2021 року. Українцям дозволяли в’їхати лише в разі гострої потреби (після 10-денного карантину) або за наявності сертифіката про повну вакцинацію чи одужання від COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі