Влада Італії ввела обмеження на кількість туристів у Венеції, щоб зменшити кількість «одноденних» туристів, повідомляє Euronews.

Мандрівники зможуть відвідати місто лише після того, як придбають онлайн-квиток за 5 євро, що дійсний протягом одного дня. Це рішення почне діяти «за кілька тижнів».

Згідно зі статистикою, на вулицях Венеції щодня можуть перебувати близько ста тисяч туристів.

За словами заступника мера міста з питань туризму Сімоне Вентуріні, коли гості Венеції прибувають та їдуть у один і той самий день, це «стомлює» місто, тому потрібно заохочувати більш повільний туризм.

За потоком відвідувачів стежитимуть 500 камер спостереження. Також дані туристів зможе встановити поліція, користуючись даними із їхніх мобільних телефонів.

Якщо ці дані ввести у спеціальну анонімну форму, можна побачити, скільки на вулицях іноземних туристів, а скільки  італійців, каже заступниця начальника поліції Венеції Марія Тереза Маньєро. Система налаштована так, що місцеві жителі зможуть пересуватися вільно.

Наразі у Венецію уже прибули ворота, які закриватимуть підїзди до основних історичних локацій міста.


Це не вперше, коли у Венеції хочуть ввести плату за в’їзд у місто через потік туристів. Відповідний податок мали ввести ще з 1 вересня 2019 року, але рішення відклали через пандемію.

Наприкінці серпня 2021 року видання Bloomberg повідомляло, що відвідування Венеції стане платним з літа 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі