Мешканці кооперативу «Річковик 2» на Троєщині провели термомодернізацію й удвічі зменшили тариф на опалення, повідомили в КМДА.

У будинку втеплили фасад і замінили вікна, а головне, встановили індивідуальні теплові пункти, за допомогою яких можна оперативно регулювати подачу теплоносія до будинку від центральної теплової мережі й не переплачувати за зайве тепло.

Жителі беруть участь у міській програмі співфінансування енергоефективних проєктів «70/30%».

Загалом термомодернізація будинку коштувала 15,5 мільйона гривень. Місто виділило 9,1 мільйона гривень, ще 6,4 мільйона зібрали мешканці.

У жовтні 2021-го жителі будинку сплачували 4,8 гривень за м2 опалюваної площі, у листопаді – 11,55 гривень, а в грудні – 18,45 гривень.


У Києві діє дві муніципальні програми співфінансування, за умовами яких місто оплачує 70% вартості енергоефективних робіт – «70/30%» та «Капремонти». Участь у програмі «Капремонти» можуть взяти всі будинки, зокрема й ті, де ОСББ чи ЖБК не створені.

Про те, як подати зявку для участі в енергоефективній програмі, ми писали тут.

Для термомодернізації будинку потрібно передусім встановити індивідуальний тепловий пункт, уже потім можна замінювати вікна та двері, утеплювати фасад і покрівлю.

Загалом у Києві виконали вже понад 1200 енергоефективних проєктів співфінансування.

Жителі 21-поверхівки на вулиці Григорія Ващенка, 5, завдяки участі в муніципальній програмі зекономили на опаленні 2,5 мільйона гривень протягом трьох років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі