На проспекті Науки, 55, у Голосіївському районі Києва встановили 26 світлофорів, повідомляють у Центрі організації дорожнього руху (ЦОДР).

Рух пішоходів регулюватимуть 10 світлофорів. Їх встановили на ділянці доріг через проспект Науки, вулиці Адмірала Ушакова та Маршальську. За словами дорожників, перехід на сигнал світлофора безпечніший за «зебру».

Рух автівок регулюватимуть 16 світлофорів, підʼєднаних до автоматизованої системи керування дорожнім рухом, за якою спостерігатимуть у дистанційному режимі.

У ЦОДР також зазначають, що на проспекті прибрали лівий поворот на вулиці Маршальську й Ушакова.


Світлодіодні консолі дублюють дорожній світлофор. Їхні сигнали добре видно здалеку навіть у сонячну погоду. Ці консолі мають низьке енергоспоживання.

У грудні в Ірпіні встановили ліхтарі, обладнані світлодіодними консолями, які світяться разом з опорою, на якій тримаються.

У березні 2021 року світлодіодною консоллю доповнили світлофор на бульварі Лесі України в Києві. Такі консолі також планували встановити ще на шести локаціях: на перехрестях бульвару Лесі Українки з вулицями Джона Маккейна, Генерала Алмазова, Євгена Коновальця, Мечникова й на бульварі Лесі Українки, 14.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: ЦОДР