Будинок по вулиці Вʼячеслава Чорновола, що в Шевченківському районі Києва, хочуть повернути в комунальну власність міста через суд, повідомляють у Київській міській прокуратурі.

Це нежитлове приміщення площею майже 2000 м² і вартістю понад 225 мільйонів гривень, яке шахраї привласнили на підставі підроблених документів. У Шевченківській окружній прокуратурі вже подали позов до суду.

У прокуратурі Києва кажуть, що невідомі особи на підставі підробленого рішення Ленінського районного суду Севастополя зареєстрували право власності на будинок у Києві по вулиці Павлівській, який згідно з досудовим розслідуванням насправді розташований на вулиці Вʼячеслава Чорновола.

«Зміна адреси його [будинку] розташування, що зазначена в документах, була здійснена шахраями умисно з метою приховання злочину й ускладнення процесу його повернення законному власнику», – пояснюють у прокуратурі.

Наразі в межах кримінального провадження на приміщення наклали арешт, правоохоронці встановлюють осіб, причетних до злочину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Київська міська прокуратура