На вулиці Бориса Грінченка, що пролягає від майдану Незалежності до Прорізної, створять велодоріжку, повідомили в організації «Київ – велосипедне місто».

«Київавтодор» оголосила тендер на будівництво велодоріжки в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з проєктом вулицю Грінченка довжиною 350 метрів мають повністю переобладнати для пішоходів і велосипедистів. Буде дозволений рух моторизованого транспорту з обмеженою швидкістю.

Проїзну частину та тротуари пропонують виконати з декоративної бруківки.

На будівництво з місцевого бюджету виділили 20 мільйонів гривень. Термін виконання робіт – 31 грудня 2022 року.


Ділянка веломаршруту на вулиці Бориса Грінченка має поєднатися в цілісну мережу з уже наявною велосипедною інфраструктурою: двосторонньою велодоріжкою на вулиці Прорізній, велосмугою та велодоріжкою на вулиці Пушкінській і запроєктованою велодоріжкою на Хрещатику та майдані Незалежності.

Нову велодоріжку будують в межах четвертої черги веломаршруту «Солом’янка – Центр» завдовжки 7,8 кілометра: аеропорт «Жуляни» – Севастопольська площа – Повітрофлотський проспект – Солом’янська площа – вулиця Василя Липківського – Льва Толстого (до вулиці Жилянської) – Жилянська – Велика Васильківська – площа Льва Толстого – вулиця Пушкінська – вулиця Бориса Грінченка – вулиця Хрещатик – Європейська площа.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ВІЗУАЛІЗАЦІЇ: КМДА