У будівлі кінотеатру «Україна», що на вулиці Городецького, 5, почали будівельні роботи, повідомив The Village Україна юрист та активіст «Мапи Реновації» Дмитро Перов.

Будівлю затягнули сіткою, на ній працюють будівельники.

Водночас біля неї немає стенда з інформацією про те, хто веде роботи та що саме планують зробити. Це порушення правил благоустрою й містобудівного законодавства.

У Департаменті благоустрою КМДА повідомили, що власники мають документи на порушення благоустрою (встановлення паркану), пише видання «Сьогодні». За даними департаменту вони планують проводити там ремонт.

Утім, за словами Перова, будівлю збираються реконструювати, але власник не має погодження Мінкульту на роботи в центральному історичному ареалі Києва. Активіст зазначив, що будівельник покинув інструменти, як тільки побачив, що його знімають.

Візуалізація реконструкції будівлі. Невідомо, чи за таким проєктом ведуть роботи

У реєстрі містобудівних умов й обмежень немає документів на цей обʼєкт. А відповідно до кадастрової карти земельна ділянка під будівлею призначена для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торговельно-офісного комплексу з об’єктами розважального призначення, рестораном, кінотеатром, паркінгом.


Кінотеатр «Україна» відкрили в 1964 році. У 1965 році в ньому відбулася прем’єра фільму «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Після реконструкції кінотеатр «Україна» запрацював у 2001 році. У 2018-му його купили нові власники та закрили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Дмитро Перов