Двоповерховий потяг Skoda Elephant, який 30 грудня почав курсувати між Києвом та Львовом, після новорічно-різдвяних свят змінить свій маршрут, повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін виданню ЦТС.

Потяг почне курсувати із Києва до Вінниці, коли зменшиться кількість пасажирів. Наразі Skoda курсує з Києва до Львова за маршрутом №747 і зупиняється в Тернополі та Вінниці.

Також у компанії кажуть: поки що попит на напрямок «Київ Львів» дуже високий, зокрема, на перший рейс придбали більше 400 квитків та (636 пасажирських місць). Тому у період свят Skoda курсуватиме щоденно.


30 грудня 2021 року двоповерховий електропотяг Skoda запустили після ремонту.

Цей потяг складається з шести вагонів. Вони обладнані розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системою відеоспостереження, кондиціонерами, вакуумними туалетами. 

Наразі Skoda City Elephant вважається потягом, який може вмістити найбільшу кількість пасажирів в Україні.

«Укрзалізниця» закупила два електропотяги чеського виробництва Skoda City Elephant у 2012 році до проведення чемпіонату Європи з футболу. У липні 2019 року оголосили тендер на їхній капітальний ремонт з очікуваною вартістю понад 160 мільйонів гривень. Їх мали відремонтувати ще до кінця 2020 року. Але ремонт почали тільки в лютому-березні 2021 року. Другий потяг ще не готовий, його планують запустити на маршрут уже у першій половині 2022 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото і обкладинка: «Укрзалізниця»