Учені з японського інституту медичних наук у Токіо розробляють вакцину проти COVID–19, яка захищатиме від коронавірусу протягом усього життя, пише Japan Times.

Почесний дослідник Мічінорі Кохара Токійського інституту взяв за основу розробки вакцину від віспи, яка використовує вірус коровʼячої віспи. За його словами, така вакцина зможе протягом тижня після щеплення виробляти антитіла, які формуватимуть «найсильніший клітинний імунітет».

Видання пише, що попередні експерименти цієї вакцини на мишах показують, що високий рівень антитіл зберігається понад 20 місяців.

Японська фармакологічна компанія Nobelpharma Co. планує провести першу та другу фази клінічних випробувань цієї вакцини у першій половині 2023 року. Очікується, що у тестуванні візьмуть участь 150-200 людей. У разі успішності дослідження, вакцину можуть почати розповсюджувати вже в 2024 році.

Як пише видання, створення такої вакцини може допомогти країнам із усього світу заощадити гроші й не витрачати їх на бустерні дози щеплення, а також надасть перевагу в боротьбі з вірусом.


Раніше вчені з Університету Кіото провели дослідження, згідно з яким новий штам коронавірусу «Омікрон» учетверо активніше поширюється на ранніх стадіях захворювання. Але при цьому хвороба протікає у легкій формі.

Окрім того, вчені з Університету префектури Кіото почали створювати маску, яка світиться під ультрафіолетом у заражених на COVID–19 людей. Ці маски планують використовувати як швидкі замінники тестів на COVID–19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі