Міністерство цифрової трансформації зможе заблокувати участь бізнесу в програмі «єПідтримка» для виплати тисячі за вакцинацію, йдеться у постанові Кабміну від 29 грудня, якою внесли зміни до попередньої постанови від 9 грудня.

Документ доповнили пунктом, який зазначає, що в разі отримання інформації, зокрема від правоохоронців, про порушення суб’єктом господарювання умов «єПідтримки», Міністерство цифрової трансформації може заблокувати їхню участь.

Також у документі вказано, що картки «єПідтримки», на які не нарахували тисячу гривень, автоматично закриють через чотири місяця після відкриття. Окрім того, кожен учасник програми може попросити банк закрити його картку.


Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям, які досягли повноліття. Щоб отримати гроші на першому етапі виплат, треба подати заяву в «Дії» до 29 грудня.

Виплати надходять на спеціальну банківську картку «єПідтримка», яку треба оформити в одному із банків-партнерів (зараз до проєкту приєдналися Monobank, «А-банк», «Альфа-банк», «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Укргазбанк» і «Райффайзен Банк»).

«єПідтримка» спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину, тому витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги.

Детальніше про «єПідтримку» та про те, як стати учасником програми, можна прочитати тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Дія»