Кіпр запроваджує нові обмеження для всіх іноземних туристів, які попередньо діятимуть з 4 по 15 січня 2022 року, вказано на онлайн-мапі МЗС України.

Тепер подорожувальники зобовʼязані пройти три тести на COVID–19:

  • ПЛР-тест за 48 годин до прибуття на Кіпр;
  • після прибуття потрібно пройти лабораторний контроль за власні кошти. Вартість такого дослідження коштує 15 євро в аеропорту Ларнаки й 19 євро – в аеропорту Пафоса;
  • ПЛР-тест через 72 години після прибуття до країни за власні кошти.

Усі туристи повинні мати підтвердження реєстрації на платформі CyprusFlightPass.

Окрім того, використання захисної маски для обличчя є обовʼязковим правилом навіть під час перебування на вулиці. Уряд Кіпру рекомендує використовувати подвійну хірургічну маску (KN95 або FFP2).


Востаннє Кіпр змінював правила вʼїзду 14 грудня 2021 року, а до цього – 6 грудня. Згідно з оновленими правилами, відвідувати громадські заходи та заклади харчування в готелях зможуть тільки ті, хто щепився принаймні однією дозою. Водночас вони також повинні мати негативний результат експрес-тесту або ПЛР-тесту.

В’їзд до Кіпру залишається відкритим для громадян України, які мають сертифікат про повну вакцинацію або одужання. Кіпр визнає всі вакцини від COVID-19, якими роблять щеплення в Україні (Pfizer, AstraZeneca, Moderna, CoronaVac).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі