У Києві з середини грудня 2021 року демонтували майже 30 ялинкових базарів, які працювали без дозвільних документів, повідомляють у КМДА.

Найбільше незаконних локацій, де продавали ялинки, демонтували в Дарницькому й Деснянському районах.

За словами директора департаменту міського благоустрою Тимура Ткаченко, такі ялинкові базари працюють без документів, а також лишають купи сміття.

КМДА щороку закликає киян купувати ялинки лише на офіційних ярмарках. Адже на стихійних ринках хвойні дерева часто продаються без дозвільних документів. Ось адреси локацій, де підприємці легально продають ялинки.

Також у Києві з 1 січня працюватимуть локації для утилізації ялинок. Ялинки треба приносити без паковання, новорічних прикрас та інших штучних матеріалів.


14 грудня на площі Тараса Шевченка демонтували незаконні новорічні ятки, де продавали солодощі й різдвяні прикраси для ялинок.

Окрім того, у Києві створили 14 святкових локацій. Ялинки встановлять на Софійській і Контрактовій площах, біля Арки дружби народів та в кожному районі Києва.

Також буде кілька новорічних містечок: Roshen Winter Village біля станції метро «Деміївська», «Зимова країна» на ВДНГ та «Резиденція Доброчара» в «Добропарку» під Києвом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА