У Китаї футболістам національної збірної заборонили робити татуювання, а тим спортсменам, які вже їх мають, радять їх вивести, пише BBC. Ці зміни стосуються як головної збірною Китаю з футболу, так і молодіжних команд.

«Це має подати хороший приклад для суспільства», – пише видання, посилаючись на слова Головного управління спорту країни (GAS). Зокрема, у заяві йдеться й про те, що збірна Китаю повинна організовувати заходи, що «навчають патріотичному вихованню» спортсменів.

CNN зазначає, що деяким спортсменам можуть дозволити прикривати татуювання під час ігор і тренувань «за певних обставин». Однак спочатку це потрібно узгодити з командою.

Раніше деяким футболістам збірної Китаю, які мають татуювання, зокрема захисникові Чжану Ліньпену, наказували прикривати тату під час гри. А в грудні 2020 року в Китаї скасували матч жіночої студентської команди з футболу через те, що «футболістки не повинні були мати фарбоване волосся». 


Комуністична партія Китаю не схвалює татуювання. У 2018 році вона заборонила показувати їх на телебаченні. Такі зображення «розмивали» в фоторедакторі перед тим, як показати в ефірі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі