Фінляндія посилює обмеження на в’їзд. Тепер усі туристи, зокрема українці, мають здати ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону Фінляндії, повідомляють у фінському уряді.

Ці правила діятимуть з 28 грудня 2021 року до 16 грудня 2022 року.

З 1 січня 2022 року ці обмеження також стосуються неповнолітніх, які народилися у 2006 році та раніше (до 31 грудня 2021 року правила поширюються на тих, хто народився 2005 року та раніше).

Наразі вїхати до Фінляндії з туристичною метою можуть лише вакциновані українці. Окрім ПЛР-тесту, вони мають надати сертифікат про повний курс вакцинації (з дати отримання другої дози має минути тиждень). Також можна підтвердити вакцинацію однією дозою вакцини й надати сертифікат про одужання (термін дії становить 180 діб з моменту отримання позитивного тесту на COVID-19).

Невакциновані українці зможуть в’їхати до Фінляндії з негативним ПЛР-тестом лише в тому разі, коли матимуть поважну причину для поїздки. Перелік поважних причин можна подивитися тут.


Наприкінці липня 2021 року Фінляндія відкрила кордони для вакцинованих українців, а наприкінці серпня дозволила в’їзд і тим, хто не вакцинувався.

Фінляндія визнає такі вакцини: Comirnaty (Pfizer-BionTech), COVID-19 Vaccine Spikevax (попередня назва Moderna), Vaxzevria (попередня назва COVID-19 Vaccine AstraZeneca), COVID-19 Vaccine Janssen (Johnson&Johnson), BIBP/Sinopharm, COVISHIELD, CoronaVac.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі