У Києві запрацювала послуга передплаченого паркування, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Ресторан Citronelle і БЦ «Софія» – перші власники табличок від міста. Вони мають 2 й 6 офіційних паркомісць для своїх потреб відповідно.

Що таке передплачене паркування

Паркомісця біля торговельних центрів, ресторанів, салонів краси деякі власники бізнесів «резервують» для своїх клієнтів і співробітників конусами, фішками, бутлями й іншими саморобними засобами.

КМДА восени 2021-го року почала розблоковувати самовільно захоплені паркомісця біля закладів, щоб ними могли користуватися всі кияни.

Фото: КМДА

Але бізнесу, якому необхідна парковка, запропонували можливість «забронювати» частину паркомісць для своїх потреб. Для цього треба укласти договір про бронювання з КМДА та встановити офіційний знак.

Бізнес може забронювати для себе тільки 40% паркомайданчика. Інші 60% завжди повинні залишатися загальнодоступними. За паркування на них автомобілісти сплачуватимуть у звичайному порядку.

Скільки коштує бронювання паркомісця

Ціну за бронювання машиномісця встановлюють відповідно до зони паркування: від 8599 гривень на місяць для І зони, від 4410 гривень для ІІ зони і від 1323 гривень у спальних районах.

Якщо на паркомісце буде претендувати більш ніж один бізнес, його виставлять на онлайн-аукціон. Виграє той, хто захоче платити більше за бронювання.

Citronelle і БЦ «Софія» сплачують по 8599 гривень за місце. Бронювання діє з 8:00 до 22:00.

Після сканування QR-коду зі знаку біля паркомісця можна дізнатися інформацію про передплатника, кількість передплачених машиномісць і скільки за це отримає міський бюджет.


На автомобільній частині Пасажу зробили офіційний паркінг. Незаконну стоянку, яку на в’їзді в Пасаж із вулиці Заньковецької облаштували «чорні» паркувальники, прибрали.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Костянтин Усов