«Укрзалізниця» 25 грудня запустила «Буковельський експрес», який курсуватиме за маршрутом Львів – Ясіня – Львів, і охоплюватиме туристичні місця Карпат.

Потяг відправлятиметься зі Львова о 06:40 і прибуватиме на кінцеву станцію Ясіня о 12:25, а також робитиме зупинки на станціях Івано-Франківськ, Яремче, Микуличин, Татарів і Ворохта.

Експрес курсуватиме щодня до 16 січня 2022 року, крім 1 та 4 січня. Після 16 січня «Буковельський експрес» матиме рейси лише по пʼятницях, суботах і неділях.

«У такий способі українці та гості країни отримують можливість побачити красу й історичні пам’ятки міста Лева й далі, безпосередньо зі Львова, дістатися курорту Буковель, чи здійснити мрію піднятися на найвищу гору України – Говерлу, доїхавши до Ворохти», – казав керівник пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Перцовський.

На цей маршрут запускатимуть нові дизель-поїзди виробництва «Крюківського вагонобудівного заводу». Це потяги по 3 вагони, розраховані на 170 місць й обладнані для перевезення маломобільних груп населення. В «Укрзалізниці» кажуть, що такі потяги розганяються до 140 км/год.


«Укрзалізниця» призначила потяг «Інтерсіті+» з Києва до Славського, що в Карпатах. Він буде курсувати з 24 по 30 грудня 2021 року, а також 2, 6 та 8 січня 2022 року.

Також 1 грудня «Укрзалізниця» отримала ще пʼять нових купейних вагонів, які замовляла в «Крюківського вагонобудівного заводу». Вони курсуватимуть на найдовшому в країні маршруті, що поєднує 16 міст. Це маршрут №5/6 Маріуполь – Ворохта, Рахів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Укрзалізниця»