У світі скасували понад 4,5 тисячі авіарейсів на час різдвяних свят через циркуляцію нового штаму «Омікрон», пише The Guardian, посилаючись на сайт із відстеження рейсів FlightAware. За їх словами, авіаперевізники не змогли укомплектувати екіпажі через «сплеск захворювань на COVID–19».

Авіакомпанії скасували 2175 рейсів, які були заплановані напередодні Різдва, 24 грудня, ще 1779 рейсів – на Різдво, 25 грудня, і ще 402 рейси, які були заплановані на 26 грудня.

Видання зазначає, що основну частину рейсів скасували пʼять перевізників: China Eastern (474), Air China (188), United (177), Air India (160) та Delta (150). 

У авіакомпанії United кажуть, що сплеск захворювань на «Омікрон» прямо вплинув на формування їхніх літних екіпажів. Водночас у Delta заявили, що «вичерпали всі можливості та ресурси, включаючи зміну маршрутів, літаків та екіпажів, для проведення польотів».

Також виконавчий директор авіакомпанії Delta Ед Бастіан запропонував послабити карантинні обмеження для вакцинованого персоналу й скоротити термін самоізоляції з 10 до 5 днів.


Через «Омікрон» перенесли Всесвітній економічний форум, який мав відбутися у швейцарському Давосі. Форум мали проводити з 17 до 21 січня 2022 року. Тепер у ці дати хочуть організувати серію онлайн-сесій State of the World («Стан світу»). Сам форум планують провести на початку літа 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: United Airlines