24 грудня після ремонту відновили роботу станції «Індустріальна» та «вулиця Зодчих» швидкісного трамвая з Борщагівки, повідомляють у «Київпастрансі».

На «Індустріальній» відновили сходи, встановили нову навігацію, додали пандуси, який має підсвітку та поручні. На вході до станції з’явилися автомати для поповнення електронних квитків «Київ Цифровий». На платформах відремонтували навіси, замінили стару плитку та поклали тактильну, поставили лави. Також там планують змонтувати підйомники для людей з інвалідністю.

Крім зупинок «Індустріальна» та «вулиці Зодчих», наразі завершили ремонт на станціях «Генерала Потапова» та «Бульвар Кольцова», кажуть у КМДА.

До кінця 2022 року планують завершити ремонт станцій «Жолудєва» та «Булгакова».


Наприкінці серпня 2021 року «Київпастранс» уклав угоду щодо реконструкції трамвайної лінії від вулиці Гната Юри до Кисневого заводу (станції «вулиця Жолудєва», «вулиця Булгакова» та «Михайлівська Борщагівка»). Роботи обіцяли виконати до кінця 2022 року.

До 2025 року лінію швидкісного трамваю з Борщагівки планують продовжити з Привокзальної площі до Палацу спорту. На думку КМДА, продовження лінії допоможе розвантажити «червону» гілку метрополітену, зокрема пересадні вузли «Золоті ворота» – «Театральна» та «Хрещатик» – «Майдан Незалежності», а також допоможе мешканцям Борщагівки та Відрадного, яким потрібно дістатися в центр без пересадки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото й обкладинка: КМДА