Кабінет Міністрів України 23 грудня ухвалив проєкт угоди про безвізовий режим із Сейшельськими островами, повідомляє Міністерство закордонних справ. Наразі угоду ще не підписали, у МЗС обіцяють повідомити про це окремо.

Після того, як угода набере чинності, українці зможуть подорожувати на Сейшельські острови з будь-якою метою в’їзду та максимальним строком перебування до 90 днів протягом 180 днів.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, схвалення безвізу допоможе розвинути туризм, а також збільшить культурні, економічні й політичні звʼязки України.

Однак поки безвіз офіційно не підписали, громадяни України можуть в’їжджати на Сейшельські острови з туристичною метою та перебувати там не більше 90 днів без оформлення візи. Окрім того, усі подорожувальники повинні мати COVID-сертифікат про проходження тесту на коронавірус і дійсне медичне страхування.


Україна посіла 35 місце в рейтингу паспортів світу Henley & Partners, який визначає напрямки, куди можна подорожувати без візи або з візою після прибуття. Станом на вересень 2021 року для українців відкриті 149 країн світу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі