Франція розірвала контракт із компанією Merck, яка виробляє пігулки проти COVID-19 «Молнупіравір», через низьку ефективність, пише Reuters, посилаючись на слова міністра охорони здоровʼя Франції Олівʼє Верана.

Згідно з контрактом Merck мали поставити до Франції 50 тисяч курсів пігулок «Молнупіравір». Як пише видання, міністр Олів’є Веран натомість планує закупити таблетки Paxlovid (Pfizer), які показують вищу ефективність.

Видання зазначає, що Франція стала першою країною, яка скасувала угоду через результати досліджень, які Merck оприлюднила в листопаді 2021 року. Згідно з ними ефективність пігулок становить близько 30%, хоч попередні дослідження, проведені ще в жовтні, показували ефективність у 50%.

Попри це, Merck має контракти з більш як 30 країнами світу щодо постачання «Молнупіравіру», а також уже доставила пігулки до 12 країн. Зокрема, 22 грудня 2021 року з компанією підписала угоду Велика Британія.


4 листопада МОЗ України дозволило випробувати пігулки «Молнупіравір», які розробила компанія Merck.

17 грудня Україна підписала угоду про закупівлю 300 тисяч курсів препарату «Молнупіравір».

16 грудня 2021 року МОЗ підписало з Pfizer договір про купівлю 300 тисяч курсів препарату Paxlovid для лікування коронавірусу. Препарат допомагає скоротити кількість госпіталізацій і смертей пацієнтів із COVID-19 на 89%, якщо призначити лікування впродовж перших трьох днів із моменту появи симптомів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі