Земельна комісія не підтримала створення екопарку «Совські ставки», що в Голосіївському районі Києва.

За створення парку проголосували 10 депутатів земельної комісії. Для того, щоб рішення винесли на голосування Київради, потрібно було 13 голосів.

У червні 2021 року активісти презентували концепцію парку на Совських ставках. На території пропонували збудувати прогулянкові доріжки, встановити освітлення та підходи до води.


Совські ставки розташовані в Голосіївському районі, між вулицею Брожка та проспектом Лобановського. Вони складаються з двох груп – нижніх і верхніх. Група верхніх ставків складається з 6 водойм (площа 3,8 гектара), нижніх – з 11 водойм (8 гектарів).

У 2018 році земельна комісія Київради дозволила забудувати нижній каскад Совських ставків, уклавши договір оренди з ТОВ «Господарник», за яким ділянку мали забудувати протягом трьох років із моменту укладення договору. Міська прокуратура звернулася до суду через порушення чинного законодавства й умов договору. У 2019 році суд заборонив забудову Совських ставків. Наприкінці вересня 2021 року ділянку повернули у власність територіальної громади.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Візуалізації й обкладинка: слайди з презентації концепції Совських ставків