Таїланд відновив обовʼязковий карантин для всіх туристів, що прибувають до країни, через циркуляцію штаму «Омікрон», пише The Reuters. Рішення про введення жорсткого карантину повторно переглянуть 4 січня 2022 року.

Іноземці мають відбути карантин від 7 до 10 днів у місцевому готелі. На цей час туристам заборонили покидати домівку й змінювати місце свого перебування. Виключенням є лише курортний острів Пхукет, де туристи під час самоізоляції можуть виходити за приміщення.

За словами заступниці речника Таїланду Рачади Дханадірек, після 21 грудня більше не діятиме система Test and Go, яка дозволяла здати негативний COVID-тест і подорожувати країною. Залишиться тільки можливість відбути карантин у готелі або їхати в Пхукет, де діють менш жорсткі обмеження.

Видання зазначає, що це рішення уряд ухвалив після першого підтвердженого випадку «Омікрону» в країні. Як пише Bloomberg, уряд Таїланду також рекомендує місцевим жителям перенести або скасувати всі «несуттєві» подорожі до Європи, США, Африки й Близького Сходу.


У листопаді 2021 року Таїланд відкрив свої кордони для вакцинованих туристів, які також мали пройти тестування на коронавірус, уперше за 18 місяців жорсткого карантину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі