ЄС скоротив термін дії цифрових COVID-сертифікатів для країн-учасниць Євросоюзу з 12 до 9 місяців, повідомляє Єврокомісія.

У такий спосіб ЄС хоче затвердити єдиний підхід до вакцинації бустерною дозою, якою пропонують щепити через 6–9 місяців після проходження повного курсу вакцинації.

Reuters пише, що нові вимоги стануть чинними з 1 лютого 2022 року для всіх 27 країн-учасниць ЄС. Водночас термін дії сертифіката про щеплення бустерною дозою залишили безстроковим, адже наразі недостатньо даних про рівень її захисту.

Видання також зазначає, що через циркуляцію «Омікрону» сім країн ЄС вимагають у туристів і результат негативного ПЛР-тесту. Однак, за словами Європейського комісара з юстиції Дідьє Рейндерса, ці країни мають довести, що такі обмеження доцільні й необхідні.

«Ми надаємо перевагу використовувати для пересування Європою тільки COVID-сертифікати, без додаткових документів», – зазначив він.


Наразі у ЄС видали вже близько 807 мільйонів цифрових сертифікатів, а до їхньої системи EU Digital COVID Certificate приєдналися 60 країн із пʼяти континентів світу.

19 серпня 2021 року Європейський Союз визнав українські COVID-сертифікати в «Дії».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Wikimedia Commons