Українці готові виділити на покупку автомобіля на одну тисячу доларів більше, ніж торік, повідомляють аналітики OLX, посилаючись на дослідження Factum Group Ukraine.

Середній бюджет на покупку автомобіля збільшився із 9,5 тисячі доларів до 10,5 тисячі доларів з вересня 2020 року до вересня 2021 року.

Головним фактором вибору є ціна (76% покупців). На пошук автівки водії в середньому витрачають 2,4 місяці.

Найпопулярнішими автомобілями залишаються бензинові. Електрокари та гібриди продаються на платформі у 50 разів менше (3,4 тисячі та 3,2 тисяч оголошень відповідно).

Найчастіше купували автівки у січні-березні 2021 року (2,6 мільйона пошукових запитів у категорії «OLX авто»).

Ринок вживаних автомобілів зростає, розповідає керівник напряму «OLX Авто» Андрій Коцина. Зокрема, за 2021 рік на платформі розмістили майже втричі більше оголошень про продаж таких автівок, ніж у 2020 році (2,3 мільйона оголошень).

Лідером за кількістю пропозицій на вторинному ринку став бренд Volkswagen (опублікували 36 тисячі оголошень). Середня вартість такого авто становить 7,9 тисячі доларів.

Керівник напряму «OLX Авто» також зазначає, що подорожчали автомобілі з пробігом. Станом на кінець 2021 року вони коштують у середньому 8 тисяч доларів, а наприкінці 2020 року середня вартість становила 4,7 тисячі доларів.


У червні 2021 року в Києві під час виставок ComAutoTrans та «Автотехсервіс» презентували автомобілі й електромобілі власного виробництва. Їх назвали Konyk і Volyk.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі