Польща змінила правила вʼїзду для українців і громадян інших країн з-поза Європейського Союзу, повідомляє Державна прикордонна служба.

Уряд Польщі доповнив перелік осіб, які не повинні здавати негативний тест на COVID під час вʼїзду до країни:

  • діти до 5 років;
  • особи, які складають випускні іспити в школах, ліцеях і вищих навчальних закладах, а також екзамени, які підтверджують кваліфікацію професії;
  • люди, які перетинають кордон задля виконання робіт: водії вантажівок,  повітряних суден, персонал потягів, члени екіпажу морських суден і люди, які працюють у медзакладах.

Усі інші туристи під час вʼїзду в Польщу повинні мати COVID-сертифікат про повну вакцинацію, а також результат негативного тесту, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону.

Ця вимога не стосується учнів, які навчаються в Польщі, опікунів, які їх супроводжують, а також дітей, що відвідують дитячі садочки на території країни.


Із 1 грудня обовʼязкові ПЛР-тести під час вʼїзду до країни почала вимагати Португалія, з 15 грудня такі ж обмеження ввів Кіпр, а з 19 грудня – Греція. З 21 грудня 2021 року негативний ПЛР-тест потрібно буде продемонструвати й під час вʼїзду до Фінляндії.

Також через циркуляцію штаму «Омікрон» із 16 грудня Італія закрила вʼїзд для українців. Ці обмеження діятимуть до 31 січня 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі