У Києві на Софійській площі 18 грудня засвітили головну ялинку країни.

Це штучна ялинка висотою 31 метр. Її прикрасили 10 кілометрів гірлянд та 20 тисяч іграшок червоного та золотого кольорів. Над ялинкою засяяла гірлянда у вигляді великого купола.

До новорічного містечка ведуть чотири арки з люстрами в центрі кожної.

На локації також працюють ярмарок з фудкортом, ковзанка у вигляді тунелю навколо памʼятника Хмельницькому, атракціони та фото- і артзони.

Тема локації на Софійській площі присвячена Різдвяній дивоночі. Навколо ялинки встановили коло у вигляді вертепу з фігурами Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів і колядників. Цей вертеп має стати найбільшим у Європі.

Святкова локація працюватиме до 16 січня.


Головну ялинку країни на Софійській площі раніше планували засвітити 19 грудня, на День святого Миколая.

Також 19 грудня почне роботу прогулянкова ковзанка на Контрактовій і ще одне новорічне містечко на майданчику біля Арки дружби народів.

У Києві та у передмісті уже працюють такі новорічні локації: Roshen Winter Village біля станції метро «Деміївська», «Зимова країна» на ВДНГ, «Хеппі місто» на «Даринку» біля метро «Лісова», «Резиденція Доброчара» в «Добропарку» під Києвом, містечко на Банковій із ковзанкою та фудкортами, «сімейна» новорічна локація з резиденції святого Миколая у парку Шевченка.

Крім того, святкові ялинки відкриють у кожному районі міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА