На Райдужному масиві на початку 2022 року відкриють Денний центр соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього насильства, повідомляє КМДА.

Він буде розташовуватися на вулиці Райдужна, 6А. Зараз у приміщенні все ще роблять ремонт.

У приміщенні майбутнього центру для постраждалих від домашнього насильства роблять ремонт / КМДА

Постраждалі від насильства зможуть отримати в центрі психологічну та юридичну допомогу. Також на його базі буде діяти мобільна бригада, яка буде виїзжати на повідомлення про домашнє насильство, автомобіль для бригади уже купили.

Центр на Райдужному буде працювати як філіал Міського центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству. Головне приміщення цього центру розташоване на вулиці Іллєнка, 20, що на Лукьянівці.

У КМДА вважають, що створення філіалу центру на Райдужному спростить отримання допомоги постраждалим від насилля, що живуть у Києві на лівому березі Дніпра.


У Києві вже працюють два муніципальні притулки для жінок й дітей та дві кризові кімнати для постраждалих від домашнього насильства. Крім того, планують відкрити Барнахаус – центр для дітей, які постраждали від насильства або стали його свідками.

Постраждалі від домашнього насильства в Києві можуть звертатися на гарячу лінію за номером 15 00 зі стаціонарного або 044 272 15 00 із мобільного.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі