Австрія з 20 грудня змінює умови в’їзду в країну, щоб запобігти розповсюдженню штаму «Омікрон», повідомляє посольство України.

З туристичною або бізнес-метою до країни пускатимуть лише вакцинованих та тих, що мають сертифікат про одужання. При цьому обидві категорії людей мають надати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого максимум за 72 години до вʼїзду.

Ці правила не розповсюджуються на вагітних жінок, людей, яким протипоказана вакцинація (за наявності підтвердження від лікаря), та дітей до 6 років.

Невакциновані люди зможуть вʼїхати до Австрії, лише якщо мають громадянство ЄС або дозвіл на проживання в країні. Але вони мають пройти самоізоляцію, яку можна припинити на 5 день, якщо отримають негативний результат тесту.


У Австрії з 22 листопада до 11-12 грудня діяв локдаун для всіх громадян. На час локдауну кордони для туристів були закриті. Після відкриття кордонів до країни могли вʼїхати невакциновані туристи з третіх країн, але за умови проходження самоізоляції.

У лютому 2022 році в Австрії запровадять обовʼязкову вакцинацію для всіх жителів віком від 14 років. Тим, хто не зробить щеплення, загрожує штраф до 3600 євро.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі