На вулиці Пирогівський шлях, 94-а неподалік від парку-музею «Пирогів» збудують нову сміттєсортувальну станцію, повідомила Київська міська рада.

Загальна площа станції становитиме 2,41 гектара. Щорічно за аренду цієї земельної ділянки до міського бюджету надходитимуть 700 тисяч гривень.

На станцію будуть привозити, зокрема, сміття з міських контейнерів для роздільного збору. Вони пофарбовані в три кольори: у жовті можна викидати пластик, у зелені – скло, а в сині – картон і папір.


За інформацією КМР, щороку в Києві утворюється близько мільйона тонн сміття. Переважно відходи вивозять на сміттєзвалища, де вони займають величезні площі землі та шкодять довкіллю.

Щоб сміття не потрапило на полігон, його можна здати на перероблення. Наприклад, в одному з пунктів прийому «Київміськвторресурси», на станції глибокого сортування «Україна без сміття» біля «Деміївської» або в Центрі управління відходами на вулиці Полковника Шутова, 16 (Нивки).

Також у Києві й інших українських містах працюють пункти прийому сировини #SilpoRecycling від мережі супермаркетів «Сільпо».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Київська міська рада