У Києві перейменують чотири вулиці в Голосіївському, Подільському, Шевченківському та Деснянському районах, повідомляє КМДА.

Які саме вулиці перейменують:

  • Амурська вулиця в Голосіївському районі стане вулицею Академіка Книшова. Геннадій Книшов – керівник Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова, який розвивав українську кардіохірургію;
  • назву вулиці Дмитрівської в Подільському районі змінили через однойменну назву в Шевченківському районі. Тепер це буде вулиця Анатолія Кузнєцова автора роману «Бабин Яр», який переклали 30 мовами;
  • вулицю Саратовську в Шевченківському районі перейменують на бульвар Павла Вірського (хореограф і танцівник);
  • нова вулиця з’явиться в Деснянському районі. Вона розташована поряд із вулицею Григорія Верьовки та називатиметься вулицею Анатолія Авдієвського (на честь композитора та головного диригента хору імені Григорія Верьовки).

У КМДА також зазначили, що киянам, які живуть на перейменованих вулицях, необовязково змінювати адресу реєстрації в паспорті: документи на право власності чи автомобілі, де зазначена стара назва вулиці, залишаються дійсними. Але змінити адресу реєстрації можна за бажанням, отримавши довідку про зміну назви вулиці в департаменті містобудування та архітектури КМДА.


На початку грудня 2021 року в Києві також перейменували вулицю Московську, але не ту, що біля «Арсенальної».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі