У Києві запустять 29 вживаних автобусів MAN на маршрутах №191, 417 і 573, повідомляє заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Це великогабаритні машини з низькою підлогою, які мають камери відеоспостереження й датчики підрахунку пасажиропотоку. Ці нові автобуси працюватимуть відповідно до нових стандартів, які ввела КМДА.

Ці автобуси належать перевізнику з Одеси, який переміг на конкурсі від 10 грудня.

За словами заступника голови КМДА, у 2022 році планують залучити «сотні» таких автобусів стандарту Євро-5 і місткістю від 60 пасажиромісць.


У 2021 році в Києві ввели нові правила для приватних перевізників. Згідно з ними, водій у маршрутці має бути в уніформі та спілкуватися українською мовою, не вмикати музику в салоні, температура влітку має бути не більше +22°С, а взимку – не менше +15°С. Також автобуси мають бути пристосовані для маломобільних пасажирів.

Перший конкурс за новими правилами провели в червні 2021 року. Перевізники, чий термін дії договорів із КМДА сплив, підписали нові угоди й працюють за оновленими стандартами. Іншим КМДА запропонувала підписати додаткові угоди, щоб теж перейти на нові правила. Частина перевізників погодилися. Решта продовжують працювати за старими правилами.

Другий конкурс серед перевізників провели в грудні 2021 року. До нього ще більше посилили вимоги, зокрема збільшили мінімальну пасажиромісткість автобусів до 60 пасажирів і додали вимогу щодо відеокамер.

Ми пояснювали, чому нові правила для маршруток не працюють та як треба змінити систему перевезень, щоб поліпшити їхню якість для пасажирів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА