Мінцифри додасть до застосунку «Дія» сертифікати про вакцинацію від коронавірусу бустерною дозою, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю виданню Liga.net.

Новий сертифікат з’явиться одразу після того, як почнуть робити бустерні щеплення. Поки що точно не відомо, як він виглядатиме. Найімовірніше, це буде апдейт поточного сертифікату.

Також Федоров розповів, що Мінцифри технічно готове внести до «Дії» інформацію про щеплення українців за кордоном. Однак для цього потрібно, щоб МОЗ підготував відповідні нормативні документи.


​​МОЗ дозволить щеплення бустерною дозою вакцини проти COVID-19 з січня-лютого 2022 року. Бустерне вакцинування запровадять, якщо першою дозою щеплять принаймні 60% населення або ж 50% – двома дозами.

Також в Україні людям із супутніми захворюваннями робитимуть додаткову дозу вакцини від COVID-19.

Бустерна й додаткова дози – це не одне й те саме. Додаткову вводять, щоб дати кращий захист людям, які за станом здоров’я мають нижчу ефективність вакцин, як порівняти з рештою населення. Бустерна – доза, яку вводять, щоб посилити імунну відповідь (ефективність вакцини), що згасає з часом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Дія»