Звершення будівництва двох станцій метро на Виноградар хочуть відтермінувати на травень 2023 року, повідомив міський голова Віталій Кличко під час річного звіту.

З відповідним позовом до Господарського суду ще в серпні 2021 року звернувся головний підрядник – компанія «Київметробуд». Тоді суд став на бік «Київметробуду» й погодився відтермінувати завершення будівництва. Але на початку жовтня 2021 року КП «Київський метрополітен» подав апеляційну скаргу. Кличко теж вимагав, щоб станції «Мостицька» та «Проспект Правди» були введені в експлуатацію до кінця 2021-го.

Наразі судові розгляди тривають. За словами Кличка, місто вчасно фінансує будівництво. У «Київметробуд» говорять, що на темпи роботи на об’єкті вплинула пандемія.

На створення нових станцій метро вже виділили чотири мільярди гривень. «Головний підрядник поки не виконав усіх необхідних робіт на цю суму. Тому, як тільки зроблять це, ми перерахуємо додаткові кошти», – сказав Кличко.

За словами міського голови, на 2022 рік у бюджеті міста передбачено 841 мільйон гривень для фінансування будівництва метро на Виноградар.


«Метро на Виноградар» – умовна назва проєкту будівництва нових станцій київського метро по зеленій гілці від «Сирця» до житлового масиву Виноградар, яке почалося в березні 2019 року. На першому етапі мають побудувати дві станції: «Мостицька» та «Проспект Правди» (обидві станції – мілкого закладення). Довжина нової ділянки лінії – 3,7 кілометра. Це перша черга.

За договором, будівництво першої черги метро на Виноградар повинні були завершити до 26 листопада 2021 року. Але роботи сповільнилися через пандемію.

Попри це, міський голова Віталій Кличко продовжував стверджувати, що принаймні одну станцію відкриють до кінця 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі