Мальта стала першою країною Європейського Союзу, яка легалізувала в країні вирощування й використання канабісу для особистого користування, пише Reuters. Легалізацію канабісу підтримали 36 членів парламенту Мальти, водночас 27 проголосували проти.

Тепер дорослі на Мальті можуть мати до семи грамів канабісу та вирощувати вдома до чотирьох рослин. Однак, якщо в людини виявлять більше 7 грамів (але менше 28 грамів), то його можуть оштрафувати на суму до 100 євро.

Повідомляють, що заборону на куріння канабісу в громадських місцях залишили. Як пише BBC, за це загрожує штраф у 225 євро, а за куріння біля людей, що молодші 18 років, – до 500 євро.

Окрім того, у документі також прописано пункт про підтримку неповнолітніх, у яких виявили марихуану. Згідно з ним, замість арешту їм рекомендуватимуть пройти план лікування або догляду.


Наразі канабіс повністю легалізований лише в двох країнах: Уругваї (2013) і Канаді (2018). У США можна використовувати марихуану в особистих цілях тільки в окремих штатах.

В Україні канабіс поки що не легалізований ні з медичною метою, ні для особистого використання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі