На зупинках Києва почали зʼявлятися футляри з фіксованим розкладом руху громадського транспорту міста, повідомляють в Urban Crew. Це пілотний запуск проєкту «Розклад на зупинках» Громадського бюджету міста, який представили у 2020 році.

В Urban Crew кажуть, що найближчим часом у Києві облаштують 100 таких табличок на зупинках транспорту, зокрема, на кінцевих станціях.

«Друкований розклад є найбільш дешевим і простим засобом інформування, який ще й не залежить від наявності гаджетів чи інтернету в місцевих або туристів», – пояснюють в Urban Crew.

За словами керівника проєкту Тимофія Нагорного, понад 2000 зупинок громадського транспорту планують обладнати фіксованим розкладом руху в наступні роки.

Відеовізитівка проєкту «Розклад на зупинках»

Перші 10 табличок розкладу розмістили ще влітку 2020 року за власний кошт ініціаторів проєкту. За їхніми словами, вони також самостійно оновлювали його, щоб вчасно інформувати пасажирів про зміну руху транспорту.


У грудні 2021 року в Києві почали реорганізацію маршрутної мережі громадського транспорту. Для цього обіцяють запустити 16 нових маршрутів (11 з них магістральні), збільшити кількість комунального транспорту на маршрутах, а також облаштувати понад 50 виділених смуг громадського транспорту у 2022 році.

Світовий банк, який досліджував транспорту систему Києва у 2015 році, порадив також продовжити лінію швидкісного трамвая з Борщагівки до Палацу спорту (зараз вона завершується на вулиці Старовокзальній). Цей проєкт мають реалізувати до 2025 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Urban Crew