Аварійний міст Патона в Печерському районі Києва планують озеленити й висадити на розвʼязці майже 500 дерев ялівцю, ідеться в тендерному оголошенні  «Київзеленбуду» на Prozorro.

На висадження дерев планують витратити близько 490 тисяч гривень. Тендер проведуть 15 грудня, а закінчити роботи хочуть до 24 грудня 2021 року.

Загалом на розвʼязці висадять 487 кущів хвойних дерев, серед яких 439 «козацького» ялівцю, а 48 «скельного» (Blue Arrow).


Міст Патона побудували в 1953 році. Реконструювали міст лише один раз, у 2004 році, коли демонтували трамвайні колії. З того часу поточні ремонтні роботи вели лише на невеликих ділянках.

У 2014 році міст визнали аварійним, а у 2018-му – критично аварійним. У 2020 році через аварійний стан мосту на нього обмежили в’їзд будь-якого транспорту, навантаження на вісь якого перевищує 6 тонн, а також перекрили рух крайніми правими смугами в обох напрямках.

У листопаді 2021 року КМДА повідомила, що ремонтно-реставраційні роботи на мосту Патона в Києві затримуються через скарги учасників тендерів до Антимонопольного комітету.

Із кінця 2020 року вже тричі оголошували тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації з реставрації мосту Патона.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Wikimedia Commons