Київський готель «Україна», що розташований на вулиці Інститутській, біля Хрещатика, модернізують за гроші інвесторів із Катару, повідомляють у Міністерстві інфраструктури України.

Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння підписали з катарською компанією Al Rayyan W.L.L. Востаннє будівлю реставрували у 2003 році.

Що планують зробити:

  • розробити концепцію та плани з розвитку готелю;
  • провести будівельні роботи й переобладнати готель;
  • обмінюватися досвідом щодо розвитку готельного бізнесу;
  • реалізовувати спільні проєкти в галузі туризму.

Окрім того, меморандум про співпрацю передбачає створення в Україні Університету гостинності.

За словами голови Державного агентства розвитку туризму України Мар’яни Олеськів, це допоможе підвищити рівень освіти в туристичній галузі, що збільшить кількість кваліфікованих працівників і дасть поштовх для розвитку туризму.

У Мінінфраструктури також зазначають, що у 2022 році туристична галузь отримає рекордні видатки для інфраструктури й просування бренда України у світі.


Готель «Україна» – 16-поверховий чотиризірковий готель у Києві, розташований на вулиці Інститутській, 4.

Готель почали будувати в 1954 році в межах післявоєнної відбудови Хрещатика за проєктом колективу архітекторів Анатолія Добровольського, Авраама Мілецького, Бориса Приймака, Вадима Созанського. Офіційне відкриття готелю відбулося 28 вересня 1961 року.

Al Rayyan Tourism Investment Co. W.L.L (ARTIC) – одна з провідних світових міжнародних готельних груп, головний офіс якої знаходиться в Катарі. Серед їхніх проєктів – The St. Regis Washington (США), Aleph Rome Hotel Curio Collection by Hilton (Італія), Radisson Blu Aqua Hotel Chicago (США) та City Centre Rotana Doha (Катар).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Wikimedia Commons