На автомобільній частині Пасажу роблять офіційний паркінг, повідомляє заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Незаконну стоянку, яку на в’їзді в Пасаж із вулиці Заньковецької облаштували «чорні» паркувальники, прибрали. Зокрема, демонтували незаконно встановлений світлофор і приватний болард.

З одного боку вулиці комунальні служби нанесли синю розмітку, і паркуватися відтепер слід лише там. Інша сторона повинна бути вільною.

Також у Пасажі встановили відповідні дорожні знаки, а з боку Хрещатика розмістили антипаркувальні стовпчики.

Вартість паркування – 35 гривень за годину (за тарифом І зони). Оплата виключно безготівкова, через додаток «Київ Цифровий».

На нелегальному паркінгу стоянка коштувала 200 гривень за годину.


Ми детально розповідали про те, як Київ упорядковує систему паркування. Зокрема, писали про «чорних» паркувальників – це люди, які видають себе за інспекторів із паркування, показують водіям, де паркуватися, і беруть гроші готівкою нібито за цю послугу. Часто вони захоплюють паркувальні місця, які має контролювати місто в особі «Київтранспарксервісу».

Щоб не потрапити на шахраїв, потрібно перевірити локацію, де ви зібралися припаркуватися, на мапі. Там зазначені всі місця, де можна легально залишити машину, – як муніципальні, так і комерційні. Крім того, у Києві створили онлайн-мапу з переліком місць, де працюють нелегальні паркувальники, вона постійно доповнюється.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Костянтин Усов