Головну ялинку країни на Софійській площі засвітять 18 грудня, а не 19-го, як планували, передає КМДА.

Тема локації на Софійській площі присвячена Різдвяній дивоночі. Навколо ялинки встановлять коло у вигляді вертепу з фігурами Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів і колядників. За планами, цей вертеп має стати найбільшим у Європі.

Саму ялинку прикрасять понад 20 000 іграшок червоного та золотого кольорів, а над нею буде сяяти гірлянда у вигляді великого купола. До новорічного містечка вестимуть чотири арки з люстрами в центрі кожної.

Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому буде ковзанка у вигляді тунелю. Також на площі буде артзона для відпочинку, дитячі атракціони та фотозони.

На Володимирському проїзді влаштують різдвяний ярмарок і фудкорти зі стритфудом (бутерброди та снеки, які зручно взяти й відійти, зберігаючи дистанцію).


Загалом до Нового року в Києві відкриють понад 10 святкових локацій і новорічних містечок.

У парку Тараса Шевченка з 17 грудня запрацює святкова локація з резиденцією святого Миколая, а з 19 грудня відкриють локацію з прогулянковою ковзанкою на Контрактовій і ще одну на майданчику біля Арки дружби народів.

Також у місті та поряд буде кілька новорічних містечок: Roshen Winter Village біля станції метро «Деміївська», «Зимова країна» на ВДНГ, «Хеппі місто» на «Даринку» біля метро «Лісова» та «Резиденція Доброчара» в «Добропарку» під Києвом.

Крім того, святкові ялинки відкриють у кожному районі міста.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА