Поліція Києва повідомила про підозру двом нападникам на подільський бар «Хвильовий», повідомляють правоохоронці.

Це неповнолітні хлопці 2005 і 2006 років народження. Їм оберуть запобіжний захід, який згідно зі статтею 296 КК України (хуліганство) передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Поліція провела обшуки у помешканнях декількох фігурантів справи, а також ідентифікувала ще близько 30 осіб, причетних до нападу.

Наразі слідчі документують факти злочину, щоб притягнути винних до кримінальної відповідальності, й готують повідомлення про підозру іншим учасникам нападу на «Хвильовий».


Ввечері 26 листопада праворадикали напали на бар «Хвильовий» і влаштували там погром, зокрема розбили вікна, меблі й залили сльозогінний газ. У момент нападу в барі було 15 гостей. Серед них – громадяни Франції та Великої Британії.

Також у нападників випала візитівка організації «Центурія».

Це не перший напад на «Хвильовий». 6 листопада на низку подільських закладів, включно із «Хвильовим», провели «рейд» представники праворадикальної організації «Катарсис». Метою рейду організація називала буцімто «боротьбу з наркоторгівлею».

Подільське управління Національної поліції розташоване на вулиці Хорива – на відстані кількох сотень метрів від бару «Хвильовий».

27 листопада правоохоронці відкрили кримінальне провадження проти праворадикалів, які влаштували погром у барі «Хвильовий». Загалом затримали12 людей, які підходили під опис за наявними прикметами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Андрій Баштовий для The Village Україна