Будівлю Київської міської державної адміністрації до Міжнародного дня прав людини підсвітили веселковими кольорами ЛГБТ-спільноти, повідомляють у КМДА.

Акцію влаштували представники організацій Amnesty International та KyivPride. За їх словами, це має привернути увагу громадськості і влади до важливості належної реакції на злочини на ґрунті гомофобії та трансфобії.

За словами Amnesty International Україна Оксани Покальчук, наразі в Україні немає законодавчої бази, яка могла би належним чином забезпечити захист для ЛГБТ-людей.

«Злочини на ґрунті нетерпимості мають розслідувати належним чином. Акція має привернути увагу до цієї масштабної проблеми, а також покласти край систематичному залякуванню, цькуванню та насиллю», – каже голова ГО KyivPride Ленні Емсон.


ЛГБТ – акронім для позначення лесбійок, геїв, бісексуальних, трансгендерних і квір людей, а також інтерсексуальних осіб.

За даними ЛГБТ Центру «Наш світ», у 2020 році зафіксували 188 випадків порушень на ґрунті гомофобії та трансфобії, дискримінації, а також інших порушень прав ЛГБТ+ людей.

15 листопада в Україні дали перший реальний термін увʼязнення за гомофобний злочин.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА