Територію стадіону «Старт», який знаходиться на Лукʼянівці, огородили парканом і почали будівельні роботи, повідомляють активісти громадської ініціативи «Старт».

Однак за їхніми словами, на паркані немає паспорта обʼєкта, а лише напис «за підтримки Віталія Кличка».

Згідно з даними Prozorro, договір на відновлювальні роботи й будівництво уклали з ТОВ «Класика комфорту», а очікувана вартість робіт становить близько 105 мільйонів гривень.

Проєкт із відновлення стадіону поділили на два етапи:

  • перший включає реконструкцію стадіону й створення Алеї пам’яті, присвяченої відомим київським футболістам;
  • другий етап, який почнуть у 2022 році, передбачає будівництво поряд зі стадіоном окремого спорткомплексу з залами для мініфутболу, баскетболу, волейболу, фітнесу, великого й настільного тенісу, а також створення льодової арени.

Стадіон «Старт» побудували наприкінці 1930-х років як стадіон оборонного заводу №304, він тоді називався «Зеніт». У 1981 році його перейменували на «Старт» на честь футбольної команди, яка 9 серпня 1942 року грала тут проти німецької команди Flakelf у так званому «матчі смерті».

У 2010 році Київрада передала землю під стадіоном для будівництва житлово-офісного комплексу. У лютому 2017 року Вищий господарський суд повернув землю до комунальної власності.

Проєкт реконструкції стадіону «Старт» показали ще у 2020 році. Тоді ж планували почати роботи.

Проєкт стадіону «Старт». Зображення: скриншот із відеопрезентації

У листопаді 2021 року стадіон почали огороджувати парканом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Старт»