Кінотеатр «Київська Русь» планують відремонтувати до кінця 2022 року. На це витратять 287 755 185 мільйонів гривень.

ЩО ЗРОБЛЯТЬ ЗА ЦІ КОШТИ:

  • відремонтують внутрішні приміщення
  • замінять обладнання та меблі
  • облаштують третю кінозалу, артпростір і терасу на даху
  • оновлять системи електро-, водопостачання, водовідведення, опалення, вентиляції та кондиціювання
  • утеплять підлогу і дах
  • оздоблять і підсвітять фасад
  • створять зону відпочинку з газонами й паркінг на 100 місць


Тендер на капітальний ремонт виграло ТОВ «Ж.О.К.», що займалося реставрацією фонтану «Самсон» й альтанки біля Андріївського узвозу, 21. Із лютого 2020 року «Ж.О.К.» також ремонтує кінотеатр «Краків» на Русанівській набережній.


«Київська Русь» – найбільший український комунальний кінотеатр, належить до мережі муніципальних кінотеатрів «Київкінофільм». Розташований на вулиці Січових Стрільців, 93, поряд зі станцією метро «Лук’янівська». Був відкритий у 1982 році до святкування 1500-річчя Києва. Наразі в кінотеатрі дві зали – велика (1192 місця) й мала (176 місць).

КП «Київкінофільм» ще наприкінці 2020 року підготувало проєкт реконструкції кінотеатру «Київська Русь». Відповідно до проєкту, у будівлі хочуть створити артпростір, три кінозали, сцену, яка підходить для концертів і вистав, й облаштувати терасу на даху. Ми детально розповідали, яким має стати кінотеатр «Київська Русь» після оновлення. Реалізацію проєкту не починали через брак коштів.

У жовтні 2021 Київська міська рада виділила гроші на ремонтні роботи в кінотеатрі. Депутати внесли зміни до міської цільової програми «Столична культура: 2019–2021 роки», перерозподіливши кошти. Зокрема, виключили з програми частину заходів, які не вдалося реалізувати через пандемію коронавірусу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ВІЗУАЛІЗАЦІя: «Ізобуд»