На Лісовому масиві вирубали дерева, щоб встановити торгові павільйони площею понад 500 м², повідомили The Village Україна місцеві мешканці.

Конструкцію зводять впритул до будинку на вулиці Миропільській, 29, на зеленій зоні. За словами мешканки будинку Ольги Калініної, будівництво триває цілодобово, але масштабні роботи ведуть тільки вночі. Через це місцеві жителі викликали чотири наряди поліції.

«Наразі на нас впливає шум: працює генератор, весь тиждень йшли зварювальні роботи. Також [будівельники] перекрили підхід до будинку й до частини прибудинкової території, зламали паркан, вирубали всі дерева», – розповіла вона в коментарі The Village Україна.

Депутат Київради Юрій Федоренко заявив, що вже створили робочу групу, щоб вирішити ситуацію.

За словами Калініної, власник ділянки пообіцяв, що на час перевірки документів припинить будівельні роботи. Проте вночі 5 грудня вони продовжилися: заливали фундамент.

Депутат Київради Тарас Криворучко звернувся до міського голови з проханням перевірити законність встановлення торговельних споруд біля житлового будинку. Відповідь поки не отримав.

«Також говорив з представниками департаменту міського благоустрою. Вони надали інформацію, що торгові ряди встановлені на земельній ділянці, приватизованій з 2004 року», – сказав Криворучко в коментарі The Village Україна.

Встановлювати конструкції на вулиці Миропільській почали в ніч проти 28 листопада. За дві доби споруда вже була розміром орієнтовно 10 на 50 метрів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Олена Калініна