У Подільському районі Києві, на Куренівці, полікують вікові дуби, яким уже близько 250–350 років, повідомляє КО «Київзеленбуд».

Комунальники обстежили дерева за допомогою імпульсивного томографа «Арботом» і виявили, що всі вони мають певні ураження.

Пошкоджені та сухі гілки дерев обріжуть, очистять й оброблять фунгіцидом, а потім накриють захисною сіткою. Це допоможе уникнути поширення грибку всередині стовбура й убезпечить від нових уражень дерев.

Також у 2021 році комунальники планують оглянути ще 14 вікових дерев, які є ботанічними пам’ятками природи місцевого значення.

Серед них – «Дуби 6-го листопада» на вулиці Кобзарській, 25 (6 дерев), «Вікові дуби» на вулиці Вишгородській, 49–51 (5 дерев) і «Три дуби» на перехресті вулиць Осиповського та Вітряні гори (3 дерева).


У Києві планують влаштувати капітальний ремонт на центральній вулиці Хрещатик, який триватиме до кінця 2023 року. Там хочуть висадити 441 каштан, облаштувати велодоріжки й зробити два світлофори. На будівельні роботи й озеленення витратять майже 740 мільйонів гривень

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КО «Київзеленбуд»