Центри вакцинації в Україні працюватимуть на різдвяно-новорічні свята, повідомляє заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенка.

Таким способом планують зробити 30 мільйонів щеплень до кінця 2021 року. Наразі цей показник становить 25,5 мільйона щеплень.

За словами Тимошенка, зараз Офіс президента разом із МОЗ та очільниками областей розробляють план щодо вакцинації у святкові дні.

Також, за його словами, через декілька місяців в Україні мають почати масове щеплення бустерною дозою вакцини.

Раніше міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко казав, що у ВООЗ планують до кінця 2021 року щепити 40% населення планети. Й Україна, за його словами, також має перетнути цю позначку до кінця 2021-го.

А бустерне щеплення запровадять, коли першою дозою щеплять принаймні 60% населення або ж 50% – двома дозами.


Від початку вакцинальної кампанії в Україні щепили 13,7 мільйона людей, а повністю імунізовані – 11,8 мільйона людей.

З 7 грудня 2021 року з «червоної» зони карантину виходять Київ, а також Донецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Одеська, Рівненська й Херсонська області.

З 6 грудня в Україні набули чинності нові правила карантину, згідно з якими в «жовтій» зоні для роботи ТРЦ, ресторанів, кінотеатрів, спортзалів відвідувачі та персонал повинні мати щонайменше одне щеплення, тест чи документ про одужання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Олександр Жадан