В Україні з’явилася нова шахрайська схема, за якою зловмисники від імені МОЗ виманюють персональні дані людей, щоби нібито надіслати їм «тисячу за вакцинацію», повідомляє міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Шахраї надсилають повідомлення з проханнями назвати номер банківської картки, щоб перерахувати на неї тисячу гривень.

У МОЗ кажуть, що так звістки надходять у месенджерах, соцмережах, звичайними SMS-повідомленнями, а також трапляються на рекламних банерах.

Потім зловмисники пропонують перейти за посиланням, яке веде на фальшиву сторінку сайту, звідки можна вкрасти введені дані про банківську картку й зняти гроші з неї.

Віктор Ляшко підкреслює, що в МОЗ не надсилають жодних повідомлень з приводу «тисячі за вакцинацію», і нагадує, що «єПідтримка» почне працювати з 19 грудня 2021 року в застосунку «Дія».


15 листопада президент Зеленський заявив, що повністю щеплені проти COVID-19 українців зможуть отримати по тисячі гривень. Їх можна отримати в «Дії».

Ці гроші можна буде витратити лише в певних сферах: придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, сходити кінотеатр, театр, музей, концерт або мистецьку виставку, а також придбати книги.

Заразом можна купити квитки для мандрівок Україною (залізницею й літаками).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі