Велика Британія посилює обмеження для усіх, хто в’їжджає у країну, через циркуляцію штаму коронавірусу «Омікрон», повідомляє Assosiated Press.

Тепер до попередніх вимог додається ще одна: за дві дві доби перед вильотом треба здати ПЛР-тест. Це правило стосується і вакцинованих, і невакцинованих туристів (зокрема, українців).

Нові правила почнуть діяти 7 грудня о 4:00 за лондонським часом (о 6:00 за київським).

Також тимчасово заборонили в’їзд усіх туристів, які протягом 10 днів перебували на території країн «червоного» списку. Це 10 південноафриканських країн, перелік яких можна переглянути тут. Ця заборона не поширюється на тих, хто має дозвіл на проживання у Великій Британії.

До 7 грудня вакциновані туристи мають робити ПЛР-тест на другий день після прибуття й сидіти на самоізоляції до отримання негативного результату (ця вимога зберігається й після 7 грудня). Ті, хто не завершив курс вакцинації, – можуть здати ПЛР-тест за три дні до поїздки (а не за два, як буде після введення нових правил) й на восьмий день після прибуття до Великої Британії.


Велика Британія визнає вакцини AstraZeneca, Moderna, Pfizer-BioNTech та Sinovac (CoronaVac), якими роблять щеплення в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі